historia

Ensimmäinen vuosikymmen

Presta Ahaltekes sai alkunsa vuoden 2008 lokakuussa. Ensimmäisen vuoden jälkeen marraskuussa 2009 mukaan laukkasivat ponikokoiset friesian sport horset ja tällöin tallin nimikin vaihtui Presta Racing Centeriksi, koska alkuperäinen nimi ei ollut enää osuva. Helmikuussa 2010 friesian sport horset jäivät pois, mutta tilalle saapuivat kauniit arabianhevoset ja suloiset shetlanninponit.

Hiljaiselo alkaa

Vuonna 2013 alkoi tallin hiljaiselo, koska esimerkiksi kilpailuina järjestettiin pääasiassa vain (tallin omia) arvokilpailuja. Myös kasvatus jäi hyvin pienimuotoiseksi: Jokaisesta kolmesta kasvatusrodusta syntyi vain reilu tusina varsaa, kun aikaisempina vuosina niitä oli syntynyt useampi kymmenen. Seuraavana vuonna kasvatuspuoli jäi käytännössä kokonaan pois (4-5 varsaa per kasvatusrotu) ja järjestetyt kilpailut olivat tallin omat arvokilpailut.

Elpymisen merkkejä

Vuosien 2015-2019 aikana oli useampi yritys herättää Presta takaisin henkiin, mutta jokainen niistä kaatui hetken innostuksen jälkeen. Yksi parhaimmista yrityksistä oli vuonna 2018, jolloin talli sai uuden ulkokuoren ja siirryttiin takaisin vanhaan tuttuun nimeen ja rotuun. Kasvattejakin syntyi neljätoista kappaletta, mutta lopulta talli jäi taas tuuliajolle.

Tervetuloa Presta Ahaltekesiin!