Esittely

Ensimmäinen vuosikymmen

Presta Ahaltekes sai alkunsa vuoden 2008 lokakuussa. Ensimmäisen vuoden jälkeen marraskuussa 2009 mukaan laukkasivat ponikokoiset friesian sport horset ja tällöin tallin nimikin vaihtui Presta Racing Centeriksi, koska alkuperäinen nimi ei ollut enää osuva. Helmikuussa 2010 friesian sport horset jäivät pois, mutta tilalle saapuivat kauniit arabianhevoset ja suloiset shetlanninponit.

Hiljaiselo alkaa

Vuonna 2013 alkoi tallin hiljaiselo, koska esimerkiksi kilpailuja järjestetiin pääasiassa vain (tallin omia) arvokilpailuja. Myös kasvatus jäi hyvin pienimuotoiseksi: Jokaisesta kolmesta kasvatusrodusta syntyi vain reilu tusina varsaa, kun aikaisempina vuosina niitä oli syntynyt useampi kymmenen. Seuraavana vuonna kasvatuspuoli jäi kokonaan pois ja kilpailuista järjestettiin ainoastaan CAS-vuosittain tallin omat arvokilpailut.

Elpymisen merkkejä

Kolmen vuoden täydellisen hiljaiselon aikana on ollut useampi yritys herättää Presta takaisin henkiin, mutta jokainen niistä on kaatunut hetken innostuksen jälkeen. Paras yritys oli heinäkuussa 2017, kun uusi Laukkaurheilukeskus julkaistiin. Hevosten rekisteröinti, kilpailut ja jopa astutukset hoitui keskuksen sisällä, jolloin manuaalista käsityötä ei tarvitse enää niin paljon. Meni silti vielä vuosi ennen kuin Presta oli oikeasti taas elossa uudella ulkokuorella, mutta vanhalla tutulla nimellä ja rodulla.

Tervetuloa Presta Ahaltekesiin!